Søndagskylling

Idag har jeg laget en supergod kylling i leirgryte (Romertopf). Jeg mikset sammen noen oppskrifter og resultatet ble smashing good! 24kylling-muriel

1 kylling på 1,5-2 kg
1 ss olivenolje
havsalt og nykvernet pepper
1 stor hvitløk
1 sitron – noen tynne skiver og resten delt i båter
4 kvister rosmarin
1/2 -1 grønt eple
tørkede tranebær
kanel

La leirgryten stå å trekke i vann en 30 mn. før bruk.

Skjær noen tynne skiver med sitron og stikk dem under skinnet på kyllingen. Bruk fingrene for å løsne skinnet fra brystet. Skjær eplet i terninger og bland med tranebærene og litt kanel. Stapp kyllingen med fyllet og bind opp beina. Gni så kyllingen med olje, salt og pepper. Legg kyllingen i leirgryten med brystet opp. Del hvitløken opp i fedd og legg disse, sitron og rosmarin over og rundt kyllingen. Sett lokket på og sett gryten i kald ovn på 150c. La stå i 2,5-3 timer. Du kan bruke steketermometer – stikk den da inn i den tykkeste delen av låret. Kyllingen er ferdig når termometeret viser 85c.

Pass på å øs litt av saften som kommer ut under steking over kyllingen ca hver 45 min.

Server med grønne bønner og fullkornris. Saften som kommer ut under steking er deilig som saus.

En av oppskriftene jeg fikk inspirasjon fra var Muriels kylling. Muriel har en super blogg om mat fra Paris – sjekk ut!

http://chocolateandzucchini.com/

Advertisements
Forrige innlegg
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: