Rips kake

Hva gjør man med rips hvis man har mye blir lei av ripsgélé. Prøv denne gode franske oppskriften barna mine elsker! En god blanding med det søte og sure!

«Quatre-Quarts aux groseilles»rips
175 gr mel
2 teskje bakepulver
175 gr sukker
175 gr mykt smør
3 store egg
2 spiseskjeer med sitronsaft

Fyll:
200 gr. rips
2 eggeplommer
25 gr. sukker
20 gr. mel
2,5 dl melk
1 teskje vaniljesukker

Sett ovnen på 210c. Rør smør og sukker lyst og luftig. Tilsett 2 eggeplommer og ett helt egg mens du pisker. Bland inn sitronsaft og mel. Pisk 2 eggehviter stivt og bland det inn i melblandingen. Hell deigen i en smørt form på 22 cm. Stek i 5 min. Senk så armen til 180c og stek videre i ca. 25 min. Ta ut kake og la den avkjøle.

Fyll:
Pisk eggeplomme og sukker til sistnevnte smelter. Tilsett mel og deretter melk litt etter litt. Varm opp mens du rører rundt. Når kremen tykner kan du ta den av platen.

Del kaken i to. Fordel kremen på kaken. Fordel så ripsen på kremen. Sett på topplokket på kaken og pynt med et ripsblad og noen løse rips.

Nam, Nam!

Vil du vite mer om rips og vil du ha flere oppskrifter – sjekk denne linken:
http://www.matoppskrift.no/sider/artikkel317.asp

Advertisements
Forrige innlegg
Neste innlegg
Legg igjen en kommentar

2 kommentarer

  1. Mona

     /  juli 15, 2012

    Kan kaken fryses med krem?

    Svar
    • Det har jeg ikke prøvd men både vaniljekrem og rips tåler jo å fryses så det er verdt et forsøk!

      Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: