Gode påskeoppskrifter!

Vi skal på hytta på fjellet i påsken og med gass-ovn får vi heldigvis laget mye godt. Her er noen av våre faste innslag i løpet av påsken:

Jamies påskekylling!

4 porsjoner
1 kylling 1-1 1/2 kg
3 never med urter (basilikum, persille, merian)
4 spiseskjeer olivenolje
1 sitron delt i to
4 laurbærblader
2 kvaster frisk rosmarin

Sett ovnen på 225c og sett inn en langpanne eller stekeform. Skyll kyllingen inni og utenpå og tørk grundig med kjøkkenpapir. Gni salt i buken. Ta et uhyre forsiktig tak i skinnet øverst på kyllingbrystet og trekk forsiktig i det. Med den andre hånden skiller du forsiktig skinnet fra brystkjøttet. Dryss litt salt i lommene og dytt inn mesteparten av de hakkede urtene. Drypp litt olivenolje over. Ta sitron i båter og rosmarinkvaster inn i buken på fuglen. Bind så opp beina på fuglen så buken blir «lukket igjen». Skjær så 3-4 kutt på tvers av hvert lår og gni inn resten av urteblandingen i dem. Gni litt olivenolje og deretter rikelig med salt og pepper inn i skinnet på kyllingen. Ta ut langpannen og smør med olivenolje. Legg kyllingen med den ene brystsiden ned i langpannen og inn i oven i 5min. Snu deretter kyllingen på den andre brystsiden i 5 min. Legg så kyllingen med ryggen ned. La steke videre ved 225 c i ytterligere 1 time.

Som tilbehør kan du råsteke poteter og ovnsteke grønnsaker under kyllingen som på bildet. Nam Nam!

                                                                                                                                                                                                                              Påskelam med italiensk vri til hele familien

6 personer

ca. 2 1/2 kg lammelår
600 gr små poteter
600 gr søtpoteter
2 små squash
600 gr hermetiske tomater
2 fennikler
1 sitron
1 stor bunt bladpersille
50 gr. fersk parmesan
4 ss brødrasp
4 fedd hvitløk
6 ss hvitløk
salt/pepper

Tørk av steken med litt papir. Del sitronen i to og press saften over steken, strø over med salt og pepper. Finn frem en dyp langpanne og skjær poteter, fennikel og squash i skiver. Hell over de hermetiske tomatene, litt god olivenolje, salt og pepper. Bland sammen persille, hvitløk, revet sitronskall og brødrasp. 2/3 av persilleblandingen røres sammen med 4 ss olivenolje, slik at det blir til en pasta. Gni inn steken med dette. Legg steken på en rist og sett den over grønnsakene. Stek kjøttet og grønnsakene i godt og vel 1 time, til steketermometeret viser 70c. Mens steken er i ovnen bland resten av persilleblandingen med revet parmesan. Når steken er ferdig fordel denne blandingen over steken. Gratiner så i oven i 10-15 min på 250 grader.. Ta så steken ut og pakk den inn i aluminiumsfolie og la den hvile i 10-15 min. Hell av den deilige sjysausen og server til.

Bon appétit! 

Påskegul fruktsalat

5-6 pasjonsfrukt
2 appelsiner
1 stor ananas
2 modne mango
1 honningmelon
3-4 ss sukker

Skjær pasjonsfrukt i 2 og skrap ut innmaten med skje. Ha både de små steinene og fruktkjøttet i en kjele og klem over saften av de to appelsinene. Ha i sukkeret. Varm opp og avkjøl pasjonsfruktsaften. Skjær ananas, mango og melon i bittesmå terninger. Bland alt sammen i en bolle og hell over den avkjølte saften.

For å skape litt kontrast kan du også rive litt mørk sjokolade over salten.

God påske!

Advertisements
Forrige innlegg
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: