Påskegøy med barna!

Vi skal opp til hytta imorgen og vi har alltid som tradisjon og ha med oss ting til å lage påskeverksted. Det er gøy når vi lager og kjempegøy å finne igjen år etter år etter år i påsken! Her er noe av det vi skal ta med oss!

Malte egg

Prikk hull i egget med en nål, ett under og ett på toppen av egget. Hold egget over en bolle og blås ut eggeplomme og hvitte.
Når eggene er utblåste er de klare til å males. Du kan male med vannfarger eller er du i nærheten av en hobbybutikk kan du kjøpe maling som gir mer glans. For å henge de opp putter du små metallhengere eller ståltråd som du bøyer litt(hobbybutikk) inn i hullet og trer silkebånd gjennom til oppheng.

Innholdet fra egget kan du bruke til en god omelett eller eggerøre.

Hjemmelagde påskekyllinger

Noe jeg elsket å lage som barn (fordi det var enkelt og jeg fikk det til uten hjelp fra foreldre!) var små påskekyllinger av gule pappmasje kuler du får kjøpt i hobbybutikker. Bruk så tusj til å tegne det du vil på og bruk det du har av fjær, garn til å lage vinger og hår. Du kan kjøpe piperenser til å lage fot den kan stå på.

Påskekort

Denne aktiviteten har vært fast innslag lenge og må gjentas år etter år. Kjøp papir i påskefarger (gult, orange), glitterfarge, klistremerker og fargeblyanter. Vi hadde også fjær ett år som var kjempepopulært å male på. Mine jenter lagde kort som de sendte til venner og besteforeldre – stor stas for alle!

Påskebilde

Denne ideen fikk jeg fra skolen til barna som lagde dette fine bilde sammen med min eldste datter når hun var 6 år. Mal et fint bilde på stiv papp. La barna lage kyllinger og høner (i fri fantasi) med perler som du stryker  for å få de til å henge sammen (husk matpapir mellom strykejern og perler). Bruk så det du finner i naturen av tørt gress, pinner og steiner til å lime på bilde (vi har gått til innkjøp av denne limpistol i hobbybutikken og jeg kan love deg at du har stor glede av denne i lang tid! Bra kvalitet!). Fest et bildeoppheng på baksiden av bilde og vips har du et flott kunstverk!

Orker du ikke å forberede altfor mye er det masse fine ferdigsett å finne både hos Nille, Panduro og andre hobbybutikker. Vi tar med et lass av dette også………

God påske!

Neste innlegg
Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: