Drømmehelg for barna med årets kuleste festival! Miniøya 2013

Miniøya er en årlig musikk- og kulturfestival for barn og unge som arrangeres i Tøyenparken i Oslo!

Årets festival blir arrangert den 8. og 9. juni. I år blir det for 4.gang, og de forventer over 11 000 deltagere! Dette er virkelig en drømmehelg for barna hvor de kan oppleve alt fra Fantorangen og Pippi, til jazz og hiphop konsert til kunstverksted med både Munch museet og Astrup Fearnley.

Og hvis været tillater det kan dere til og med ta med badetøy for et plask eller to i Tøyenbadet! Foreløpig er det spådd fint vær, men med Norges lunefulle vær kan man aldri være for sikker. Derfor er det godt at Oslo Kino stiller med eget telt! Der kan man gjemme seg og drømme seg inn i filmens magiske verden hvor du i følge programmet kan treffe på både Pelle Politibil, Albert Åberg og Mormor og de åtte ungene.

oslokino2

Det er lett å komme seg til Tøyenparken med kollektiv transport. Ta buss nr 20 til stoppestedet Munchmuseet eller en av T-banens linjer til Tøyen T. Rutetidene finner du på Ruter.no

Grilling er ikke lov på festivalens område, så hva med å bruke fredagen til å lage morsomme matpakker sammen med barna? Her kommer noen forslag:

Barne-sushi (lakseruller)lakseruller

Antall porsjoner: 2
INGREDIENSER

4 grove tortillalefser
2 bokser med Stabburet-Laks, evt. Makrell i tomat eller skinke
1 agurk
1-2 avokado
sitron

SLIK GJØR DU

Fordel laksepålegget utover lefsene. Del agurken i fire på langs. Del avokadoen i to, fjern steinen og skrell av skallet. Del avokadokjøttet i strimler på langs. Legg en strimmel med agurk på laksepålegget sammen med en rad avokadostrimler. Press over litt sitron og rull lefsene stramt sammen. Pakk dem godt inn med plastfolie. La lakserullene ligge i kjøleskapet litt (ev. over natten) før de deles i biter.

Bak morsomme rundstykkerrundstykker

Baker du rundstykkene dine selv, kan du slippe fantasien løs og forme deigen til morsomme figurer. Bruk frø og kjerner til å dekorere med eller lage ansikter. Pakk de nybakte rundstykkene sammen med pålegg i porsjons-pakker  slik at barna kan smør dem selv.

Oppskrift på grove rundstykker finner du her.

Lunsj-spyd med kjøttkaker

Det er gøy å spise mat på pinne, så her er det bare å slippe fantasien løs. Bruk ferske grønnsaker og kjøtt, f.eks. ferdigstekte kjøttkaker. Du kan også lage dessertspyd med frukt i biter!

lunsjspyd

MINIØYA 8-9.JUNI 2013
www.minioya.no

minioya

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar